Volg je brouwsels in dit heerlijke koffiedagboek

Om ergens ‘goed’ in te worden, is oefening nodig. En tijd. En toewijding. En mislukking. Wat het ook is, of het nu gaat om het maken van koffie of een soort fysieke activiteit of instrument of hobby, het pad naar meesterschap (of iets dat het benadert) is geplaveid met fouten en lessen die daaruit zijn geleerd. Voor velen komt leren door eerdere inspanningen te volgen, uit te zoeken wat werkte en wat niet en de inspanningen te herhalen om die theorieën op de proef te stellen. Het is wat een dagboek tot een van de nuttigste hulpmiddelen maakt bij het verwerven van vaardigheden.

In de wereld van koffiezetten kan een brouwdagboek een cruciaal onderdeel zijn bij het begrijpen van de vele parameters en hoe deze het resultaat beïnvloeden. Zo is de gedachte erachter Het koffiejournaaleen nieuw notitieboekje voor dagelijks volgen van Āramse. Met The Coffee Journal biedt het in India gevestigde bedrijf je alles wat je nodig hebt om je dagelijkse koffieritueel vast te leggen, en dat alles op een tactiele (en behoorlijk pakkende!) manier. En het is nu live op IndieGoGo!

The Coffee Journal, gecreëerd door Namisha en Raghunath Parthasarathy, is ontworpen als een analoog verslag van iemands brouwreis, met velden voor zo ongeveer alles wat je nodig hebt om je dagelijkse routine bij te houden. Velden zijn onder meer koffiebrander, herkomst, verwerkingsmethode, brouwer, water- en koffiegewicht, watertemperatuur en zettijd, met ruimte voor meer informatie over het onkruid, zoals molen en maalgraad, braaddatum en receptnaam. Het notitieveld doet ook dienst als plaats om gedachten over het brouwsel op te schrijven en als een soort lineaire grafiek om het brouwproces in kaart te brengen.

En misschien wel de coolste functie is het selectievakje Vliegtuigmodus. Door een ruimte te hebben waar u kunt controleren of u de verbinding kon verbreken tijdens het koffiezetproces, is het selectievakje Vliegtuigmodus een subtiele herinnering om een ​​paar minuten de tijd te nemen en al het andere opzij te zetten terwijl u geniet van het productieproces die ochtend (of middag) kopje koffie.

Dankzij omslagkunst van Manali Patil, The Coffee Journal is een beetje een statement-stuk dat gemakkelijk kan worden gebruikt als een koffietafelboek. Patil’s kleurrijke schetsen, een Indiase kunstenaar, doen denken aan de plaatsen waar koffie wordt geproduceerd in India, “een rijk ecosysteem waar koffieplanten gedijen in de schaduw van het beschermende bladerdak, te midden van dieren in het wild zoals de bedreigde leeuwenstaartmakaak, zwartstuit flameback specht, olifanten en vlinders.”

“The Coffee Journal is een poging van onze kant om het verhaal over Indiase koffie te vertellen en het zo te deanonimiseren”, vertelt Namisha Parthasarathy aan Sprudge. “Het kunstwerk is bedoeld om de onderlinge verbondenheid van biodiversiteit, fauna en de finale te benadrukken. Het stelt ons ook in vraag of zet ons aan het denken over welke brouwers in ons opkomen als we denken aan speciale koffiedranken. Wat betreft wat erin zit, het heeft alle benodigde velden om brouwsels te loggen en te volgen.

Met nog iets minder dan twee weken te gaan in de campagne heeft The Coffee Journal £ 2.699 ($ ​​3.300 USD) van zijn £ 4.000 ($ 4.892 USD) flexdoel opgehaald. Ingesteld in de detailhandel voor £ 25 ($ 31 USD), kunnen donateurs een exemplaar van The Coffee Journal voor zichzelf ophalen voor slechts £ 22 ($ 27 USD). 5% van de opbrengst van alle verkopen gaat naar de bescherming van de bedreigde Aziatische olifant.

Ga voor meer informatie of om zelf een exemplaar te kopen naar The Coffee Journal’s IndieGoGo-campagnepagina.

Zac Cadwalader is de hoofdredacteur bij Sprudge Media Network en een stafschrijver gevestigd in Dallas. Lees meer Zac Cadwalader op Sprudge.


creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Kaffeedehopduvel.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart